Klas Baduk Kulübü – 2

Kulübü ikinci ziyaret edişimde (9 mart) iki kadın pro karşıladı beni girişte, onların ismini bilmiyorum. İçlerinden biri (Yun Yeongmin (4 dan pro) olması lazım) beni duymuş zaten, adımı bile biliyordu :) Kulübe benden başka giden yabancı yok herhalde.

Beni genç bir çocukla eşleştirdiler, tygem 7dan imiş. Oyunu baya rahat kazanıyorken koca bir snapback’i görmeyince terk ettim hemen :) Yun Yeongmin oyunu yorumladı biraz. Hocalarla iletişimine bakılırsa oynadığım çocuk mekâna çok takılıyor gibi.

Sonra Song Taegon (9 dan pro) geldi kulübe. Beni bir amcayla eşleştirdi o da. Amcayla baya oynadık, 2 saatten uzun sürdü maç. 6,5 puanla kazandım, bence aynı seviyelerdeydik. Song Taegon biz oyuna devam ederken salonda one-point lesson verdi bir ara. Sonra da gelip bizim oyunu yorumladı. Onun yorumları Yun Yeongmin’in yorumlarından daha başarılı gibi geldi bana.

İkinci oyundan sonra gitsem mi artık yavaştan diye düşünürken Song Taegon beni başka bir amcayla eşleştirdi. Amca oyunun başlarında ölünce hemen taşları toplayıp bir daha oynayalım dedi. İkinci oyuna başladık, o ara bizim bölümde master yapan Kim Hyemin (8 dan pro) geldi, selamlaştık falan. İkinci oyunda amca daha büyük öldü ama bu sefer hemen terk etmeyip başka bir yere saldırdı, orda da ölünce terk etti. İyi oynuyorsun falan yaptı. Bence benden 1-2 taş civarı zayıftır. Sonra nerelisin dedi. Türkiye diyince, “Üsküdar’a gideriken” diye başladı şarkı söylemeye :) Şaştım kaldım adeta. Ne zaman bilmiyorum ama Türkiye’yi baya bi gezmiş. Song Taegon o maçı da kısaca yorumladı.

Sonra salona geçtim, Kim Hyemin iki genç çocukla (biri benim ilk maçı yaptığım) Baduk TV’de Kadın Ligi maçlarını izleyip yorumluyordu. Bu arada SG Golf takımını destekliyorlar kulüp olarak, kulüpteki eğitmenlerden Yun Yeongmin (4 dan pro) o takımın antrenörü imiş zira. Kim Hyemin’in yorumları eşliğinde o maçlara biraz bakındıktan sonra 8 gibi ayrıldım mekândan.

Yorumlar

Yorumlar