Daegu Go Okulu – 5

Okula son ziyaretim yalnız oldu, Kew gelmeyince. Okula vardığımda birkaç çocuk vardı sadece. Ben de masalardan birinde bulduğumu mini chinese kitapçığını incelemeye başladım. Okuldaki çocuklar paso mini chinese oynayıp durdukları için ben de bir şeyler öğreneyim bari dedim. Kitapçığın içinde onlarca pro oyunu kifu’su yer alıyordu mini chinese içeren. Hızlıca iki oyun dizip inceledikten sonra diğer çocuklar ve pro da geldi okula.

Pro beni daha önce iki kez oynadığım çocuk ile eşleştirdi oynamamız için. İlk oyunumuzu 4,5 puanla kaybedip ikincisini 3,5 ile kazanmıştım. Nigiri yaptık ve ben beyazları aldım. Çocuklar nigiride baya başarılılar bu arada (: Öncekilere nazaran daha rahat geçen oyunu 10,5 puan ile kazandım. Fırsat buldukça oyunları kaydetmeye karar verdim bu arada, oyun bittikten sonra çocukla hızlıca kaydettik oyunu. Son birkaç hamle eksik olsa da oyun kaydını yazının sonunda bulabilirsiniz. İleride, pro’ya yorumlatacağım oyunlar için yorumları da eklemeyi düşünüyorum.

Akşam yemeği saatini beklerken pro adayı tygem 9 dan çocuklardan biri tabletiyle bana yanaşıp satranç bilip bilmediğimi sordu. Bildiğimi ama yıllardır oynamadığımı söyleyince de oynamayı teklif etti. Durduk yere böyle bir teklif gelince şaşırdım tabii. Çocuk hiçbir şey sormadan bana beyazı verip üstüne bir de ilk birkaç hamlede uzun uzun düşününce, baya güçlü herhalde diye düşündüm hâliyle. Çok geçmeden öyle olmadığı anlaşıldı neyse ki. 13. hamlede kalesini alınca terk etti çocuk gülerek (:

Akşam yemeğine pro ve kız arkadaşı ile gittik. Ben et yemediğim için boribap yemeyi önerdiler. Ben boribap ne ki diye sorarken restorana girmiş bulunduk. Boribap, bibimbap’ın bir tık daha lezzetlisiymiş meğer. Bibimbap’ta pirinç ve sebzeler karıştırılırken, boribap’ta pirinç yerine arpa (ya da pirinç-arpa karışımı) kullanılıyor. Bir de bibimbap genelde hazır bir şekilde sunulurken, boribap’ta arpa ve sebzeler ayrı ayrı sunuluyor. Böylece her sebzeden dilediğiniz kadar koyabiliyorsunuz kâsenize. Sebzelere ek olarak balık da sunuyorlar ayrıca. Kore’deki restoranların en güzel özelliklerinden biri, balık falan da dahil olmak üzere her türlü yan yiyeceği (side dish) sınırsız isteyebiliyor olmanız bu arada.

Yemek sonrası okula dönünce pro beni kızlardan biriyle eşleştirdi. Okuldaki iki kız da tygem 6 dan seviyesinde sanırım. Daha önce diğer kızla oynayıp 0,5 puan ile kaybetmiştim. Bunu ise 0,5 puan ile kazandım (:

[glift sgf=”https://tasliyol.com/wp-content/uploads/2014/11/2014-10-13.sgf”]

Yorumlar

Yorumlar