Andong Gezisi

Dil okulunda yıl içerisinde birkaç gezi düzenleniyormuş. Bu senenin ilk gezisi de maskeleriyle ünlü Andong şehrine oldu. Andong, Daegu’nun kuzeyinde yer alan, Daegu’ya iki saat mesafede, kültür merkezi olarak bilinen bir şehir.

Sabah dil okulunda toplanıp otobüslere doluşarak başladık yolculuğa. En son ne zaman okul gezisi yaptığımı hatırlamıyorum bile, pek bir nostaljik geldi o yüzden (: İlk durağımız maske festivalinin gerçekleştiği festival alanı oldu. Yüzlerce maske, ahşap işleme eseri, heykel vs. gördük. Birçok standa uğrayarak yöresel tatlılar, ballar, meyveler, bitkisel çaylar, türlü türlü içecekler tattık. Bol bol da fotoğraf çekildik tabii.

Maskeli heykeller

Maskeli heykeller

Festival alanından ayrılıp tekrar yola çıktıktan sonra, öğle yemeği için bir restoranda mola verdik. Orada da bibimbap yiyip biraz soluklandıktan sonra Hahoe Folk Köyü’ne doğru yola koyulduk. Kore’de yediğim en güzel bibimbaplardan biriydi bu arada.

Hahoe

Hahoe

Hahoe’ye vardığımızda ağzımız açık kaldı adeta. Yeşil, huzur dolu, sakin, sessiz, Hanok tarzı binaların yer aldığı, tabir-i caizse cennetten kopup gelmiş bir yerleşim yeri imiş. Ayrıca, UNESCO tarafından belirlenen ve tüm dünyada öncelikli olarak korunması için çalışmalar yapılan kültürel ve doğal varlıkların yer aldığı Dünya Mirasları listesinde bulunuyormuş.

Köyün daracık sokaklarında dolaşmaya başladığımızda, genellikle yaşlı insanların hâlâ köyde yaşamaya devam ettiğini fark ettik. Evler çoğunlukla bahçeli ve bahçelerde bir şeyler ekili idi hep. Bir de köy içerisinde birçok alanda heykeller bulunmakta. Fotoğraflara yazının sonundaki albümden ulaşabilirsiniz bu arada.

Tüm köyü dolaşıp köyün sonuna vardığımızda, festivalin parçası olarak oraya kurulmuş bir platform üzerinde gerçekleşen maskeli gösteriye denk geldik. Gösteri alanının hemen arkasındaki dağ yamacında da bir gölet ve kumsal bulunuyordu. Orada da epey fotoğraf çekildikten sonra yolumuza devam ettik.

Maskeli gösteri

Maskeli gösteri

Dev salıncak

Dev salıncak

Son durağımız da köyün girişine doğru yürürken denk geldiğimiz park oldu. Devasa salıncaklar çok ilgi çekiciydi (: Bir de ismini bilmediğim ama tahterevallinin ayakta durup sırayla zıplayarak yapılan versiyonuna hasta oldum. İlk başta zamanlamayı bir türlü tutturamayıp becerememiş olsak da, ritmi yakalayınca acayip eğlenceli oluyormuş (:

Yorumlar

Yorumlar