Parkta Go Oynayan Amcalar

Geçen Pazar Daegu’nun en turistik yerlerinden biri olan Daegu Tower’a gidelim dedik dil okulundan arkadaşlarla. Öğleden sonra kulenin olduğu bölgeye varmış bulunduk ama yanımızdaki Koreli arkadaşlar kuleyi akşam görmenin çok daha iyi olacağını söyledi. Akşama kadar da kulenin yakınındaki Duryu Park’ta vakit geçiririz dediler.

Park o kadar devasaydı ki, nerede başlayıp nerede bittiğini akşama kadar anlayamadık. Siz diyin 10 tane ben diyim 15 tane Seğmenler eder yani. Tam “ahan da burda bitiyo” dediğimiz yerde caddenin karşı tarafında parkın devam ettiğini gördük sürekli. Parkın içinde karşılaştıklarımızdan birkaç örnek verecek olursam; futbol stadyumu, tenis kortları, kütüphane, müze, tapınak, bisiklet parkurları, çocuklar için bisiklet sahası, çok sayıda bisiklet kiralama merkezleri, -muhtemelen dağa kadar uzanan- hiking yolu, fitness alanı…

Parkın içinde turlamaya başlayınca ilk olarak futbol sahasının (böyle tribünlü falan stadyum baya) içine girdik içerden gelen sesleri duyunca. Şehir festivali gibi bir şey varmış; türlü türlü aktiviteler, ücretsiz yiyecekler-içecekler vs. vardı. Voleybol turnuvası maçları oynanıyordu biz girdiğimizde. Ordan çıkıp biraz ilerleyince oturmuş tahta başında oyun oynayan amcalar gördük uzaktan, go oynuyorlar herhalde diye Kew ile koşar adım yanlarına gittik ama Çin satrancı oynuyorlarmış meğer. Amcalara baduk oynayanlar var mı, onlar nerede diye sorunca epey uzak bir yeri tarif ettiler.

KakaoTalk_20140915_212045628Amcaların dediği yönde baya bi’ yürüdükten sonra go oynayan iki çift amcaya ulaştık. Sadece iki çift olmasının hayal kırıklığı ile oyunları izlemeye başladık. Amcaların çok düşük seviyelerde olduğunu fark edince, başka oynayan yok mu buralarda diye sorduk. Kendilerinin çok kötü oynadığını, ilerde daha iyi oyuncuların olduğunu belirtti amcalardan biri. Çok geçmeden ilerdeki oyunculara ulaşınca muazzam bir manzarayla karşılaştık. Onlarca kişi banklarda, çimlerde, kayalarda oturmuş go oynuyor, bir o kadarı da oyunların çevresinde toplanmış, oyunları izliyordu. Biz de sırayla oyunları izleyerek amcaların seviyelerini tahmin etmeye çalıştık (: Genelde kyu seviyesinde gibi görünseler de, uç taraflarda bir yerde dan seviyesinde bir oyun bulduk. O oyunu uzunca süre izledikten sonra bizden ayrılan ekiple buluşmak için oradan ayrıldık.

Amcaların sıcaklığına da değinmeden edemeyeceğim. Biz uzaktan uzaktan izlerken kimi amcalar daha da yaklaşıp izleyebileceğimizi söyledi. Kimisi oynamak isteyip istemediğimizi sorduktan sonra, başka takım olmadığını belirtti üzülerek. Kimisi içecek bir şeyler ikram etmek istedi. Bir de kilitlenebilir dolaplar gördük o bölgede taş ve tahtaların koyulması için. Anahtarları kimde bulunuyor bilemedik ama muhtemelen -en azından- hafta sonları düzenli olarak gelip oynuyorlar.

Yorumlar

Yorumlar