İlk Alışveriş ve Ödüllü Soru

Yaklaşık 10 gündür yurtta kalıyorum ve yemek olayını sürekli dışardan yiyerek hallediyordum. Hüsrev daha önce yazısında Daegu’daki fiyatları vermişti fakat burada, Myongji Üniversitesi Seoul Kampüsü’nde durum o kadar da iç açıcı değil. Öncelikla kampüsteki yemekhaneden 3-5 defa yemek yemeye çalıştım. Birincisi ingilizce bilen kimse yok dolayısıyla bir vejetaryen olarak yemek yemek çok zor yemekhanede. İkincisi ise et olmayan pek yemek çıkmıyor benim görebildiğim kadarıyla. Fiyatları yaklaşık olarak öğün başına 2500-3500 won arası. Fakat dediğim gibi her gittiğimde etli yemekler vardı ve iletişim sıkıntısı da cabası.

Kampüs yakınlarındaki kafelerde, restoranlarda ise fiyatlar öğün başına 5000 won civarında ki yaklaşık 10 lira ediyor. Çok da ucuz değil. Bu zamana kadar keşfedebildiğim kadarıyla 3-4 çeşit vejetaryen alternatif var.

Hal böyle olunca ben de yurtta boş boş oturduğum bir sırada yemek tariflerine bakarken buldum kendimi. Google’da araştırırken şu sayfaya rastladım ki gerçekten güzel yemekler ve tarifler var. Video ile anlatımı ise benim gibi acemiler için ekstrası.

Bir anda gaza geldim ve gerekli malzemeleri alıp kendi yemeğimi kendim yapmaya karar verdim. Şu ana kadar sadece alışveriş aşamasındayım zira zamanlamam biraz yanlış olmuş. Chuseok tatili sebebiyle bir çok yer kapalı. Tencere tava kısmını daha halledemedim ama Kore’deki ilk mutfak alışverişimi yapmış oldum. Tencere tava kısmını ise sanırım yurtta kalan insanlarla ortak kullanmak en mantıklısı zira büyük boy bir tava, vasat bir markette 30.000 won yani 60 lira civarı.

Hem fiyatlar vs. hakkında fikir vermesi açısından hem de tavsiyeleri almak için -zira yemek yapmak konusunda tecrübeli değilim- bu yazıyı yazmaya karar verdim. Bu arada alışveriş yaptığım yer mahalle arasında orta boy bir market. Fiyatları ona göre değerlendirebilirsiniz. 1000 wonu da yaklaşık olarak 2 lira olarak alın.

Genel olarak yeşillik aldım, kahvaltıyı düşünerek yumurta ve peynir alacaktım fakat peyniri hem pahalı olması hem de az çeşit olması sebebiyle sonraya bıraktım, mantarı ve tofuyu ise denemelik bir kaç tarif için aldım. Diğerleri de zaten kahvedir, çaydır, kuruyemiştir vs.

Şimdi aşağıda fotoğrafları vs. göreceksiniz zaten de bu malzemelerle neler yapılabilirden tutun da kolay ve pratik yemek tariflerine kadar her türlü tavsiyeye açığım. Buradaki yemek yapma denemelerimi ilerleyen zamanlarda paylaşırım zaten. 

Son olarak işin bir de ödüllü soru kısmı var. Alışverişte yaptığım yanlışı ilk bulana bir adet ödül düşünüyorum. Aklımda bir kaç alternatif var fakat cevabı verecek kişiye göre ödülü daha sonra açıklayacağım. Go oyuncusu olursa oyun yorumu olabilir ya da ne bileyim efendim burada ufak bir hediye vs. olabilir. İşin o kısmına sonra bakarız.

 

Fotoğraflar


 

 

 

Yorumlar

Yorumlar

2 üzerine düşünceler “İlk Alışveriş ve Ödüllü Soru