Kış Gezisi | Vietnam – Ha Long Koyu | 3. Gün

Tatile çıkarken her ülkede yaklaşık 5 gün kalacak şekilde plan yapmıştık. Vietnam’ın payına düşen 5 günün kalan 3 gününü ise Unesco Dünya Mirasları Listesi‘nde yer alan Ha Long Koyu ve Ho Chi Minh şehrine gidecek şekilde planladık.

kg_vietnam_ha_long_bay_gun3_featured

Ha Long Koyu için hostelde satılan turlardan birine kayıt olduk. Sabahın kör vaktinde çıktık yola. Hanoi’den Ha Long şehrine giderken yolda bir inci müzesine uğradık, sonra da Ha Long’dan tekne ile koya açıldık. Koy irili ufaklı adacıklardan oluşan, yaklaşık 1500 kilometre karelik bir alan. Ha Long “Ejderhanın denize uzandığı yer” olarak çevriliyormuş. Efsaneye göre Vietnam’ın tam gelişmeye başladığı sırada istilaya uğramış ve (Tanrı tarafından gönderilen) ejderhalar ülke savunmasına katkıda bulunmak için Ha Long Koyu’ndaki  toprak parçalarını oluşturmuşlar. :)

Tur genel olarak Türkiye’deki koy turlarına benzese de gezip gördüğümüz yerler, ufak balıkçı yerleşkeleri çok güzeldi. Gerçekten hayatlarını o tahta iskeleler, evlerde, denizin üzerinde yaşıyorlarsa ilginç bir yaşam kesinlikle.

Tekne ile gezip gördüğümüz koyların ve balıkçı yerleşkelerinin yanısıra bir de Dau Go Mağarası‘nı görme şansımız oldu. 25 metre civarı tavan uzunluğu ve içindeki sarkıtlarla ilginç bir mağara idi.

Her ne kadar hava bulutlu ve kimi zaman yağışlı olsa da oraya kadar gitmişken Ha long Koyu’nu görmemek olmazdı ve genel olarak güzel bir deneyim olarak aklımızda kaldı.

Yorumlar

Yorumlar