Kış Gezisi

Kore’ye taşınalı yaklaşık 1.5 yıl oldu fakat geçtiğimiz Ocak ayına kadar Asya ülkelerini gezme şansını bulamamıştık. Daha Kore’ye gelmeden yaptığımız “Oh mis, gidince dönem arası tatillerde de yakın Asya ülkelerini gezeriz.” planlarımız, geçtiğimiz yaz benim Türkiye’ye gitmem, Hüsrev’in ise KGSP burs koşulları yüzünden Kore’de dil okulunu bitirip yüksek lisansa başlamadan yurt dışına çıkamıyor olması sebebiyle kış tatiline kalmıştı.

Kış Gezisi RotaBunca zamandır beklediğimiz tatile çıkmadan önce rotayı kabaca; Vietnam, Kamboçya, Tayland, Malezya, Singapur olarak belirledik. Normalde Malezya ve Singapur’a gitmezdik sanıyorum ama Kew oralı olduğu için hem gitmişken görelim dedik, hem de açıkçası Kew olduğu için biraz daha ucuza denk gelir diye düşündük. Sonrasında da bir muhabbet esnasında Hüsrev’in dil okulundan arkadaşlarıyla da, Malezya’da buluşmaya karar verince tatil planı hemen hemen şekillenmiş oldu. Biz buradan önce Vietnam’a sonrasında Kamboçya ve Tayland’a gittikten sonra, Malezya’da Hüsrev’in geçen seneden 6 arkadaşı ve Kew ile buluşup Malezya ve Singapur’u gezip Kore’ye geri dönecektik.

Genel rota belli olduktan sonra ilk iş, Seoul – Hanoi (Kişi başı yaklaşık 130$) ve Kuala Lumpur – Seoul (Kişi başı yaklaşık 100$) uçak biletlerini almak oldu. Vietnam – Kuala Lumpur arasındaki yolları bir şekilde otobüsle geçmeyi planlıyorduk. Sonradan bizim bölümden geçtiğimiz dönem mezun olup, bir baduk okulunda eğitmen olmak üzere Tayland’a yerleşmeye karar veren JungHyeop(중협)’ın tavsiyesiyle Phuket – Kuala Lumpur (Kişi başı yaklaşık 70$) biletini de gitmeden aldık.

Özetle; 23 Ocak – 22 Şubat arası, bir ayda, her ülkeye 5-6 gün ayırarak 5 ülke gezeceğimiz bir kış tatili bizi bekliyordu. Biletleri aldıktan sonra, vize işlemlerini vs. ülkelere girerken yaparız diye düşünerek ilk durağımız olan Vietnam hakkında araştırma yapmaya başladık ki, Vietnam’a girişlerin Türkiye vatandaşları için oldukça zor olduğunu öğrendik. Sanıyorum uyuşturucu kaçakçılığı sebebiyle, ülkeye girmeye çalışan Türkiye vatandaşlarına zorluk çıkarıyorlar ve genellikle tur şirketlerine yönlendiriyorlarmış. Neyse ki yakın zamanda Vietnam’ı gezen Hüsrev’in bir arkadaşı, bizi vize için davetiyeyi aldıkları Focus Travel şirketine yönlendirdi de bir sürü tur şirketi aramak zorunda kalmadık.

12. Komünist Parti KongresiBiz gereksiz yere tur almak zorunda kalacaz herhalde diye üzülürken, ilk yazışmalardan sonra, uçuş ve konaklama bilgilerini gönderip, kişi başı 65$ ödersek bize sadece davetiye yazısı gönderebileceklerini söyleyip önce sevindirdiler. Sonra ise bizim bileti aldığımız tarihlerde 12. Komünist Parti Kongresi (ek bilgi için şuraya ve buraya bakabilirsiniz.) olduğu için Vietnam Göçmen Bürosu’nun, Türkiye vatandaşlarının ülkeye girişini toptan yasakladığını üzülerek ekleyip bize uçuş tarihimizi kongreden sonraki bir tarihe değiştirmemizi önerdiler. Çaresiz değiştirdik tabii :) Bir aylık tatilimizi yaklaşık bir hafta kısaltıp gidiş tarihimizi (kişi başı yaklaşık 50$ daha vererek) 29 Ocak olarak değiştirdik.

Yaklaşık bir hafta sonra Vietnam vizesi için gerekli olan resmi davetiyemizi de aldıktan sonra kış gezisi için önümüzde hiçbir engel kalmamış oldu.

Bir değişiklik olmazsa, şimdilik her şehir için bir blog yazısı yazmayı planladık.

İlk şehir Hanoi pek yakında. :)

Yorumlar

Yorumlar