Hazır söz askerlikten açılmışken…

Kore’ye geldiğimden beri beklenmedik zamanlarda beklenmedik şarkılarla karşılaşıyorum. Hatırladığım kadarıyla bir önceki, bundan bir kaç hafta kadar önce, hiç uyumadığım bir gecenin sabahında sigara içmek için dışarı çıkacağım esnada, yurdun güvenlik masasında duyduğum “Knocking on Heavens Door” idi. Bir yerden sonra ahbap olduk tabii kapıdaki güvenlik görevlileriyle, dil bilmesek de halden anlar haldeyiz. Tam kapıdan çıkacam, selam verdim kapıdaki ölmek üzere olan dünya tatlısı amcaya. O da, o arada kendinden daha fazla “ölmek üzere olan” bir arkadaşıyla muhabbet ediyordu ki bu şarkı çalındı kulağıma. O an ne düşüneceğimi çok bilemesem de sonradan dank etti şarkı ve o andaki anlamı.

Bu beklenmedik şarkıların en sonuncusu ise bugün karşıma çıktı. Kore’ye geldiğimden beri içki içmek anlamında “club” kültürü ve restoran kültürü, ki çok yaygın, dışına çok fazla çıkamadım açıkçası. Şarkının bu kadar koyması da bu yüzden büyük ihtimalle. Neyse, bugün KBA’da katıldığımız “Farewell 2014 Foreigners’ Baduk Party”den sonra, yakınlarında bulunan Amerikan üssünden kaynaklı bol bol Amerikalının, ve bir çok da Avrupalının olduğu Iteawon’da, tam da bizim kafalarda bir Amerikalıyla, içmeye gittik. Gecenin sonunda, sabah 05.30 civarı Hüsrev ve Kew’i tren istasyonundan Daegu’ya uğurladıktan sonra taksiye binip yurda doğru gitmeye başlamıştım ki ikinci ya da üçüncü şarkıda feleğim şaştı.

310674976_640

Büyük ihtimalle Ankara ve hatta memleket hasreti olarak yorumlanacaktır bu yazacaklarım fakat yorumlamayın. O kadar kötü durumda değilim daha :) Hatta aslında baya baya keyfim yerinde burada. Yine de radyoda çalmaya başlayan Soldier of Fortune’dan sonra bir an kendimi Ankara’da In Rock dinlerken düşündüm. O bir kaç dakika, saniye (kafam da güzel tabii) artık her ne ise, fazlasıyla yetti bana.

Olur da yakınlarda In Rock dinlemeye gidecek olanlarınız varsa bir şarkı da benim için isteyin. Hatta yetmez bir bira da benim için için. Ben buraya, aşağıya bir yerlere, bir “greatist hits” bırakıyorum gerisi size kalmış.

Hüsrev “Farewell 2014 Foreigners’ Baduk Party” yazısını yakında yazar. Bu yazı da benim ilerde yazmaya çalışacağım müzik yazıları (genellikle kore müziği tabii ki) için giriş gibi olsun.

Hadi bakalım.

Yorumlar

Yorumlar